Reiseregning og reisekostnader i jobb

Det er ulike forutsetninger for å få fradrag for reisekostnader i jobb, og regler for hvordan dette skal dokumenteres. Vi oppsummerer hovedforutsetninger og dokumentasjonskrav.

Reisen må i utgangpunktet vare over 6 timer, og være på over 15 km unna arbeidsstedet for at firmaet skal få fradrag på kostnadene. Reisen skal ikke være en del av normalarbeidet i firmaet.

Som ansatt fyller du ut reiseregning, hvor du forholder deg til forhåndsbestemte satser. Kjører du din private bil i jobben, kan du få utbetalt kilometergodtgjørelse skattefritt, dersom dette er dokumentert riktig. Skyløsningen Expence gjør det enkelt å fylle ut korrekte reiseregninger, og har til enhver tid oppdaterte satser. Den kommer også med app, slik at du kan ta bilde av kvitteringer når du er på farten, eller automatisk registrere kilometerne du kjører. Slik får du alle fradragene du har krav på! Les mer om dette her: http://akonto.no/skylosninger/visma-net-expence/

Selvstendig næringsdrivende kan få fradrag for merkostnadene reisen har medført. Kostnadene må dokumenteres med kvittering/faktura, og hva og hvem reisen gjelder.

Det er mange variasjoner og forutsetninger som kan spille inn, både for og mot fradrag. Våre rådgivere hjelper deg med hva som gjelder i ditt tilfelle, samt å sette opp en god løsning for ditt firma.

Book møte med en rådgiver

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.