Om oss

Kvalitet, gode relasjoner, oppdatert kunnskap og fremtidsrettet teknologi!

 

I Akonto har vi fokus på gode relasjoner og nærhet til kundene. Vårt mål er å bidra til at våre kunder blir bedrifter med god lønnsomhet og effektiv drift. Tillitt, Aktiv og Kvalitet er våre verdier i arbeidet mot dette målet. Våre kunder er små og mellomstore bedrifter innen et bredt spekter av bransjer. Her kan du lese hva noen av våre kunder mener om oss!

Vi mener fremtiden vår vil være preget av skyløsninger  og teknologi. Dette er vi forberedt på, og har i dag fremtidsrettede løsninger som gjør kundenes hverdag  enklere. Løsningene tilpasses hver enkelt kundes behov. Les mer om dette her.

Våre ansatte er kjernen i det vi gjør. Deres engasjement og respekt for både arbeidet, hverandre og kundene, gjør kvaliteten i Akonto svært høy. Samtidig er vi opptatt av å være imøtekommende og folkelige – det skal være hyggelig å komme på besøk hos Akonto! Se våre ansatte her.

Vi bidrar til lokalt foreningsliv, nærmere bestemt i breddeidretten. Her kan du lese litt om hvem vi sponser og hvorfor.

 

Historien til Akonto

regnskapsmaskin antikvitet akontoAkonto Økonomi AS har røtter fra 1966, da Per Wien stiftet Wien regnskap. Sentrum regnskap og revisjon ved Otto Olsen kjøpte opp Wien regnskap i år 2000, og skiftet navn til Akonto Økonomi i 2006. Navnet ble valgt fordi det forbindes med å være på forskudd og ajour. Akonto Økonomi AS ble i desember 2016 kjøpt opp av ECIT. Bedriften ligger sentralt til på Søndre Torv, og har i dag 22 ansatte med ulik bakgrunn og bred kompetanse.

Akonto Økonomi Asker AS startet sin virksomhet i 2013, som følge av en sammenslåing med Solid Regnskap AS. Da det ble behov for enda mer kompetanse og videreutvikling, kom en ny sammenslåing i 2016, med Mikro Dataregnskap. Det er nå 9 ansatte i bedriften. Akonto Økonomi Asker AS eies av ECIT, Otto Olsen og Lars Erik Søderholm Hansen.

Som autoriserte regnskapsfirmaer er vi underlagt Finanstilsynet og vi har i tillegg valgt å være medlem av Regnskap Norge (Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening). Dette innebærer at våre arbeider kontinuerlig blir kontrollert og kvalitetssikret opp mot gjeldende lover, og at våre ansatte til enhver tid er faglig oppdaterte.

Akonto Revisjon AS ble startet i år 2000 av Otto Olsen, og etablert som eget aksjeselskap i år 2008. I dag består selskapet av en partner, en
registrert revisorer og en revisjonsmedarbeider. Vi er medlem i Den norske Revisorforening (DnR). Dette innebærer at vi blir kvalitetskontrollert
av foreningen i tillegg til finanstilsynet, og at vi har sterk faglig kompetanse i ryggen.